Praznični 2. januar

Praznični 2. januar

V zadnji dneh preteklega leta sem spremljal razprave za in proti prazniku 2. januarja. Argumenti nasprotnikov praznovanja so bili nenavadni in po mojem mnenju posledica nasprotovanja zaradi nasprotovanja. Trditev, da mnogi 2. januarja nimajo dela prosti dan, je smešna že zaradi tega, ker v nekaterih državah delajo 2. januarja, ne delajo pa 6. januarja. Torej, zadeva se izenači.

Nekateri nasprotniki prostega 2. januarja so celo izračunali, da naj bi država zaradi ponovne uvedbe tega praznika izgubila 30 milijonov evrov, niso pa šli preverjati ali Slovenija ima preveč, ali premalo praznikov in kaj to pomeni v primerjavi z drugimi državami.

Taka manipulacija z informacijami in državljani me moti in kaže na to, kaj si o državljanih mislijo tisti, ki jih takšne informacije posredujejo.

Sem za to, da je 2. januar dela prosti dan, toda vsako leto 2. januarja delam, ker takrat imam mir in lahko uživam v delu.

Mag. Ivan Simič

S klikom na "Sprejmi" se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi za izboljšanje navigacije po spletnem mestu, analizo uporabe spletnega mesta in pomoč pri naših trženjskih prizadevanjih.