Bančna luknja

Nenehno nam govorijo, da so mediji potrebni, da so mediji nevtralni, da se mediji borijo za resnico in odkrivajo nepravilnosti. Pri tem početju naj bi bile bolj aktivne komercialne televizije. Toda sčasoma smo ugotovili, da se komercialne televizije bolj lotevajo posameznikov in posameznih sistemsko nepomembnih zadev, ne pa sistemske korupcije in sistemskega oškodovanja proračuna. Na to področje ne posegajo. Zakaj? Sama od sebe se mi ponujata dva odgovora. Prvi je, da nimajo sposobnih novinarjev, ali pa so za molk plačani. Lahko bi bili plačani tudi, da napadajo določene posameznike, kar naj bi se dogajalo v nekaterih tiskanih medijih.

Da bi nas seznanili z veliko hujšimi zadevami, pa smo morali počakati na nacionalno televizijo, ki je včeraj predstavila prvo oddajo o bančni luknji. Predstavljena vsebina je grozljiva. Nekoč vrhunski menedžerji, katerim se je klanjala najvišja politika, pred preiskovalno komisijo državnega zbora in dr. Anžetom Logarjem, komaj izustijo kakšno besedo. Praviloma so pozabili vse, kar naj bi se dogajalo. Nam, davkoplačevalcem pa so ostale milijarde, katere smo morali pokriti iz državnega proračuna, država pa jih sedaj puli iz žepov državljanov.

Priznam, da je moje presenečenje, da se je nacionalna televizija lotila razkrivanja ozadij bančne luknje, veliko, toda očitno so imeli dovolj hrabrosti, da so to storili. S tem svojim početjem je, vsaj kar se tiče mene, nacionalna televizija upravičila moje plačevanje 12,75 evrov RTV prispevka.

Mag. Ivan Simič

S klikom na "Sprejmi" se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi za izboljšanje navigacije po spletnem mestu, analizo uporabe spletnega mesta in pomoč pri naših trženjskih prizadevanjih.