Zadnji, 163. uvodnik (221)

20. decembra 2023 je izšla zadnja, 545. revija DENAR, v kateri sem objavil svoj 163. uvodnik, katerega objavljam v nadaljevanju:

»Današnji, 163. uvodnik, bo prav gotovo nekaj časa nosil naziv zadnji uvodnik revije Denar in današnja 545. številka revije Denar bo nekaj časa nosila naziv zadnja številka revije Denar. Nekateri se sporašujete zakaj? Zato ker je to na nek način zadnji izvod revije Denar. Digitalizacija, hitenje in hitro posredovanje informacij javnosti jemljejo svoj davek. Bralci danes potrebujejo novice takoj in zaradi tega sem se odločil, da je prišel čas, da se zaključi ena od dolgih in uspešnih zgodb. Za nami je, s tem mislim vse, ki so od maja 1991 do današnejga dne sodelovali pri nastanku in ustvarjanju 545 številk revije Denar, pestrih triintrideset let. Sam sem reviji posvetil zadnjih štirinajst let, ko je nastalo teh 163 uvodnikov in 174 številk revije Denar. Vsak od njih je imel svojo zgodbo, v vsakega od njih sem poskušal prenesti del sebe in seveda svoj način razmišljanja. Mnogi so se in se še zmeraj sprašujejo, ali so to res moji uvodniki, saj v njih pišem drugače, kot živim. Poudarjam, da so vsi uvodniki moji, da sem v njih izražal svoje občutke in velikokrat tudi čustva. Revija je bila moj ventil in moj most do vas, dragi bralci.

Po tolikih letih se posloviti od revije, ki je bila prva in vsa ta leta praktično edina prava revija o davkih, je tako, kot se posloviti od velike in srečne ljubezni. Nikoli ni pravi trenutek, zmeraj je bolečina velika, zmeraj potečejo tudi solze, toda moraš se odločiti. Vsak zaključek uspešne zgodbe je težak, toda čas bo pocelil rane. Še tako velika ljubezen sčasoma zbledi in ostanejo le spomini.

 Že pred zaključkom revije pa sem našel novi projekt v svojem življenju, to je medicinski center Crystal. Ideja, da bi opravljali le estetske storitve, se je kmalu razširila na šest do sedem dodatnih zdravstvenih storitev, kot so družinska medicina, ortopedija, ginekologija, urologija, srčna aritmija, hiperbarična kisikova komora, intravenozne terapije in še nove prihajajo.

Mnogi me že leta nagovarjajo, naj ustanovim stranko in grem v politiko. Moj odgovor je, da to ni zame, ker ne znam dajati lažni obljub, ker ne znam zavajati volivcev in medijev in ker ne bi mogel pozneje stopiti pred svoje volivce in jim povedati, zakaj nisem izpolnil predvolilnih obljub. Kot vidim, današnja politika s tem nima težav in to je najhuje, kar se lahko zgodi politiki – da ljudstvo ne verjame politikom in voli nove obraze, ki pa nam ravno tako ne ponudijo ničesar konkretnega. Iz zadnjih volitev mi je najbolj ostala v spominu predvolilna izjava sedanjega predsednika vlade, ki je povedal: »Zares ne potrebujemo nižjih davkov. Jaz res ne vem, kaj bi meni nižji davki koristili. Razen, da bi imel več denarja na računu in bi zapravljal za mogoče večje neumnosti.« Lahko bi ji rekli izjava leta revije Denar.

Ob zaključku se vsem, ki ste brali revijo Denar, še posebej moje uvodnike, ki so vas presenečali z njihovo vsebino in mojimi, včasih tudi čustvenimi zapisi, zahvaljujemo za več kot triintridesetletno druženje. Še posebej hvala Biserki Ošlaj, ki je to revijo ustanovila, in Snežani Šušteršič, ki je dolga leta skrbela za njeno nastajanje, in Veri Šeško, ki je kot lektorica edina bila z revijo od njenega nastanka do danes, to je 33 let. Prav tako hvala Petri Zidar, ki je zadnja leta skrbela za promocijo in pripravo revije Denar. V kratkem pa bom mojim uvodnikom dal še poseben poudarek, saj bom v naslednjih mesecih izdal zbirko, v katerih bom na enem mestu objavil vseh 163 uvodnikov. Torej nasvidenje in seveda srečno v 2024.

Vaš urednik,

mag. Ivan Simič«

 

S klikom na "Sprejmi" se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi za izboljšanje navigacije po spletnem mestu, analizo uporabe spletnega mesta in pomoč pri naših trženjskih prizadevanjih.