Davčne blagajne – 2

Spoštovani!

V prejšnjem blogu o davčnih blagajnah sem zapisal, da sta za mene glavna krivca, da Sloveniji ni uspelo, oziroma da ni postala nova Švica, politika in mediji. Danes bom predstavil en košček krivde medijev.

Država se na vse možne načine trudi najti dodatne davčne prihodke in zaradi tega se je odločila, da bo uvedla tudi davčne blagajne oziroma obvezno potrjevanje izdanih gotovinskih računov. Ker bi bilo prelepo in preveč enostavno, če bi mediji pustili državo, da v miru uvede to spremembo in se ne bi spuščali, včasih v prav smešne in nepomembne zadev, zmeraj naletimo na kakšen prispevek, s katerim se želi prikazati ali dokazati, da uvedba nekega zakona, ne bo omogočala enakih možnosti vsem.

Tako sem danes v Časniku Finance zasledil prispevek o davčnih blagajnah (strani 28 – 31).  Eden izmed naslovov je glasil:

»Za sive lise še ni nobenih rešitev; podjetnika z Robidišča (pri Kobaridu) ne veste kako bosta vpeljala davčno blagajno«.

Prebral sem tudi izjavo zakoncev Staše Mesec in Simona Škvora, ki v dveh obnovljenih hišah že sedem let oddajata sobe. Med drugim sta povedala:

»Internetne povezave nimamo, podatkovni mobilni prenos podatkov pa je zelo slab oziroma ga v hiši sploh ni, saj gre za staro hišo z 80-centimeterskimi zidovi. Kako bomo prešli na sistem davčnih blagajn, še ne veva.«

Po nekaj minutnem igranju po spletu sem ugotovil, da se za bivanje pri njima lahko prijavite na:

info@skvor-holidayhouse.com ali

robidisce@gmail.com ali 031-345-958

Oba, Staša Mesec in Simon Škvor, imata tudi Facebook profil. Kolikor vem vse navedeno ne deluje brez internetne povezave. Torej, če se želi, se da. Ostalih komentarjev se bom vzdržal.

Mag. Ivan Simič

S klikom na "Sprejmi" se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi za izboljšanje navigacije po spletnem mestu, analizo uporabe spletnega mesta in pomoč pri naših trženjskih prizadevanjih.