Zaušnice po Nejedlyu

V sobotnem DELU (15.04.2017) je športni novinar Gorazd Nejedly v članku z naslovom »Za ljubljansko št. 2« med drugim zapisal:

»Mestni derbi ima tudi prestižni predznak. Pri Šiškarjih je podpredsednik nekdanji predsednik NZS Ivan Simič, ki v tej sezoni prejema zaušnice v predsedniških bitkah (za NZS in MNZ), prvi mož Brava pa je eden najbogatejših Slovencev Darko Klarič.«

V zvezi s tem bi najprej poudaril, da ni bilo nobene potrebe, da novinar omenja moje ime. Če je že omenil predsednika AŠK Bravo, potem bi moral omeniti samo in edino predsednika ND ILIRIJA 1911, to je Marjana Dermastijo, ki je najzaslužnejši, da ND Ilirija deluje tako kot deluje. Vsi ostali mu le pomagamo.

Kot drugo pa ni bilo nobene potrebe, da novinar omenja zaušnice v predsedniških bitkah, ker zaušnic ni bilo. Šlo je le za podtalno, lahko bi rekli kriminalno delovanja nekaterih oseb. Zadeve so bile umazane in novinar to dobro ve, saj je s tem seznanjen. Na moje vprašanje zakaj raje ne piše o teh zadevah, mi je odgovoril, da o tem ne piše, ker ne želi imeti težav z urednikom in lastniki. Torej, novinar raje piše o tistemu, za katerega ve, da mu ne bo delal težav, saj nima svojega lobista, ki bi ga ščitil. Če tako deluje naše novinarstvo, potem to ni več novinarstvo, temveč vodeno novinarstvo. Za take novinarje je bolje, da se nehajo ukvarjati s svojim poklicem.

Zaradi vsega navedenega, sem se odločil pripraviti članek Nogometni Titanik, ki bo objavljen v reviji DENAR. V članku delno analiziram letno poročilo NZS in njihovo neracionalno poslovanje. Tako bodo bralci lahko zaključili zakaj se nekateri tako bojijo, da bi Ivan Simič spet prišel na NZS. Revija izide 20.04.2017. Članek bo objavljen tudi na tem blogu.

Kdo je glavni v Ljubljani?

Glede vprašanja novinarja, kdo je v Ljubljani mestni nogometni klub št. 2, novinarju sporočam, da tega ne vem. Vem pa kdo je mestni nogometni klub št. 1. To je ND ILIRIJA 1911, ki je v tej sezoni dvakrat premagala AŠK Bravo in enkrat (danes) igrala z njim neodločeno. Prav tako je ND ILIRIJA 1911 na zadnji tekmi premagala NK Olimpijo. Tako je danes. Kako bo jutri pa bomo še videli.

Mag. Ivan Simič

S klikom na "Sprejmi" se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi za izboljšanje navigacije po spletnem mestu, analizo uporabe spletnega mesta in pomoč pri naših trženjskih prizadevanjih.