Vprašanja za Anuško Delić Zavrl

Spoštovana ga. Anuška Delić Zavrl!

Za revijo Denar pripravljamo članek o neplačevanju davkov in nakazovanju denarja v davčne oaze, česar vi niste počeli na pravi način, in med pregledom podatkov v AJPES smo ugotovili, da ima podjetje Delič – Kentauros & Co d.o.o., Ljubljana, katerega solastnik ste in v katerem ste tudi zastopnik, že nekaj časa blokiran transakcijski račun. Po podatkih GVINa naj bi bil TRR v zadnjih 365 dneh blokiran kar 191 dni. To ne bi bilo nič nenavadnega, če bi šlo za delujoče podjetje, toda iz letnih poročil objavljenih v AJPES izhaja, da je to podjetje v letih 2012, 2013, 2014, 2015 in 2016 ustvarilo zgolj 500,00 EUR prihodkov, pa še to le leta 2012. Vsa ostala leta, tako izhaja iz podatkov AJPES, pa so prihodki znašali 0,00 EUR. V zvezi s tem nas zanima:

  • Zakaj to vaše podjetje ne ustvarja prihodkov in s tem ne plačuje davkov v Sloveniji?
  • Zakaj ima to podjetje blokiran TRR?
  • Ali se vam zdi moralno sporno, da raziskovalna novinarka, ki se šteje za mednarodno raziskovalno novinarko, ima podjetje, ki ima blokiran TRR?
  • Kako lahko vi, zakonita poslovanja drugih fizičnih in pravnih oseb obsojate in jih izpostavljate v časopisu Delo kot kriminalna dejanja, istočasno pa ste sama solastnica in zastopnica podjetja, ki ne poravnava svojih obveznosti?
  • Ali ni nenavadno, da ima vaše podjetje blokiran TRR, med tem ko vaš soprog velja za zelo premožno osebo, saj so njegova podjetja (prejšnja ali sedanja) v zadnjih letih iz proračuna prejela več kot deset milijonov evrov?
  • Zakaj vam vaš soprog ni posodil denar, da bi poravnali dolg vašega podjetja?
  • Ali držijo navedbe nekaterih mojih virov, da sta pri projektu panamski in rajski dokumenti z vašim soprogom poslovno sodelovala?
  • Ali držijo navedbe, da ste šli na poročno potovanje v eksotične kraje? Če držijo me zanima od kod vam denar za plačilo tega potovanja, če nimate denarja, da bi odblokirali TRR vašega podjetja?
  • Še enkrat vas sprašujemo ali držijo govorice, da ste vi oziroma časopis Delo zaračunavali za neobjavo imen fizičnih in pravnih oseb, ki so bile najdene v panamskih oziroma rajskih dokumentih?
  • Zakaj se vi kot raziskovalna novinarka niste, namesto pregledovanja tako imenovane ukradene panamske in rajske dokumentacije, usmerili v raziskovanje nakazil slovenskih podjetij v tako imenovan davčne oaze, katera objavlja Urad za preprečevanje pranja denarja na svoji spletni strani, o čemer si lahko nekaj preberete v zadnji številki revije Denar.

Vaše odgovore pričakujemo do četrtka do 12.00 ure.

Sporočamo vam, da bomo naša vprašanja že sedaj objavili na našem tako imenovanem davčnem blogu, da vam ne bo potrebno teh vprašanj objavljati v časopisu Delo.

S spoštovanjem.

Mag. Ivan Simič

Odgovorni urednik Revije DENAR

S klikom na "Sprejmi" se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi za izboljšanje navigacije po spletnem mestu, analizo uporabe spletnega mesta in pomoč pri naših trženjskih prizadevanjih.