Kje je Anuška Delić Zavrl?

Že več tednov nisem zasledil nobenega članka Delove »raziskovalne novinarke« Anuške Delić Zavrl, ki se je lani novembra s takšno zagnanostjo lotila pisanja o meni. Ne vem, ali je pričakovala, da se jim bo zaradi objavljenih neresnic o meni povečala naklada in s tem prihodki. Kolikor slišim naj bi se jim na koncu povečale le remitenda in zaradi tega naj bi bila Anuška Delić Zavrl v nemilosti pri svojih delodajalcih.

Po neuradnih informacijah, znotraj časopisne hiše Delo, je »raziskovalna novinarka« Anuška Delić Zavrl že nekaj časa v bolniškem staležu, ki naj bi bil posledica njene premestitve v okviru časopisne hiše Delo. Očitno so tudi njeni delodajalci ugotovili, da je z objavo mojega imena v povezavi z Rajskimi dokumenti, kjer me ni, zlorabila položaj novinarke in s tem tudi izdala idejo svetovnih raziskovalnih novinarjev. Ni še jasno, kakšen vpliv je imelo oziroma bo imelo njeno početje na položaj časopisne hiše Delo v tako imenovanem raziskovalnem novinarstvu. Ali bo časopisna hiša Delo še kdaj deležna sodelovanja pri razkrivanju morebitnih nezakonitosti pri poslovanju z davčnimi oazami, bo pokazal čas? Kajti, če se greš raziskovanja in potem ne objaviš vseh imen, si najmanj toliko sumljiv, kot tisti o katerih pišeš. Zato se očitno uresničuje moja napoved, da novinar, ki stori, to kar je storila ona, nima kaj iskati v resni časopisni hiši.

Mag. Ivan Simič

S klikom na "Sprejmi" se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi za izboljšanje navigacije po spletnem mestu, analizo uporabe spletnega mesta in pomoč pri naših trženjskih prizadevanjih.