Novinarka kot provokator

Danes sem od neke osebe, za katero predvidevam, da je hrvaška novinarka spletnega portala www.index.hr (tako pravi google), prejel provokativna vprašanja, katerih namen je očitno ponovno podtikanje in objava neresnic o meni, kot so to pred leti počeli novinarji Vesna Vuković, Primož Cirman in Suzana Rankov, lani novembra pa Anuška Delić. Novinarka, mi je zastavila spodaj navedena vprašanja, katera ni poslala z e-naslova medija za katerega dela, temveč z e-naslova divkovic.milanovic@gmail.com Navedeno pomeni, da se skriva, oziroma ne želi povedati, za kateri medij dela, kar je v nasprotju z novinarsko etiko. Toda, ker sem do sedaj odgovarjal tudi na vprašanja novinarjev, ki ne spoštujejo novinarske in splošne etike, sem odgovoril tudi njej.

V nadaljevanju je najprej naveden moj odgovor, nato pa njena vprašanja in moji odgovori ob njenih vprašanjih. Mogoče se boste vprašali zakaj sem vse to objavil na mojem blogu in na Facebooku, je moj odgovor, ker nima kaj skrivati in da boste vedeli kakšne provokacije preživljam zadnjih 10 let od oseb, ki se štejejo za novinarje. Zato ne vem, ali je celotno novinarstvo padlo na ta nivo, ali gre le za posameznike in zakaj pošteni novinarji, ne izločijo iz svojih vrste takšne novinarje kot je ta oseba, ki mi je poslala spodaj navedena vprašanja. Moj odgovor glasi:

Spoštovana!

Ne vem za koga delate, saj tega niste navedli, čeprav je to osnovno pravilo bontona. Če ste novinarka, potem pričakujem, da to tudi navedete v vaših vprašanjih. Če ste mladi, pa vas izkoriščajo za umazana dela, pomislite kako bo ko se boste postarali. Prav tako bi bilo zaželeno, da navedete za kateri medij pišete, ali pa ste mogoče le kurir nekaterih slovenskih novinarjev, ki so si že polomili zobe, ko se ukvarjali z menoj. Mene ne boste našli v nobeni umazani kombinaciji, ker teh zadev ne opravljam. Neresnična je vaša navedba, da sem maja 2007 ustanovil podjetje na Cipru, kar je danes že splošno znana informacija, katero lahko najdete tudi na spletu. Lastnik (posredni) podjetja na Cipru sem postal 15.09.2008 in še zmeraj sem posredni lastnik tega podjetja. To pomeni, da ste že v prvi alineji zapisali neresnico, pa sem jo sedaj popravil.

V zvezi z vašimi navedbami v spodnji trinajsti in štirinajsti alineji, ki se nanašajo na Petra Lapornika in Janeza Najdiča lahko le potrdim, da sta moja kolega. V njune posle se ne vmešavam. Zaradi tega tudi ne poznam njunih morebitnih poslov s Trgo zlatom in E. Adžamijo.

Vse kar navajate v ostalih alinejah (druga do dvanajsta alineja) so izmišljene zadeve in neresnice. Moje odgovore sem zapisal na koncu vsakega vprašanja in to z veliki tiskanimi črkami.

Glede na to, da vam je uspelo v samo eni e-pošti navesti toliko neresnic, menim, da ste talentirana novinarka, katero lahko nekateri uporabljajo tudi za čudna dela in neresnice.

Upam, da sem zadovoljil vašo željo po informacijah.

Vaša vprašanja in moje odgovore sem objavil tudi na mojem blogu https://www.simic-partnerji.si/davcni-blog.html kot tudi na Facebooku. To pomeni, da jih lahko tudi tam preberete. Mislil sem, da je čas pokvarjenih novinarjev potekel, toda vi ste me prepričali v nasprotno.

S spoštovanjem.

mag. Ivan Simič

From: irena divkovic <divkovic.milanovic@gmail.com> Sent: Friday, May 11, 2018 10:53 AM
To: Ivan Simič <ivan.simic@simic-partnerji.si>
Subject: VPRAŠANJE – POVEZAVE CIPAR – HRVAŠKA – JANKOVIĆI – ŠINKOVEC – ETA – SIMIC CONSULT…..

Poštovani,

Provjeravam podatke za članak o ciparskim družbama pa s tim u svezi za Vas imamo slj. pitanja:

– Prema podacima iz ciparskog registra Vi ste u maju 2007. osnovali Simic Consult Limited na Cipru u kojem ste direktor. Družba se ranije / alternativno zvala Cayo Holding i Simic Sports Limited.Poslove upravljanja družbom povjereni su M.E. Secreterial Limitedu. SEM VAM ŽE ODGOVORIL.

– Ista družba upravljala je s tri ciparske kompanije Enesa Adžamije, znanog slovenskog davčnog utajivača – link? Jeste li Vi Adžamiji preporučili Cipar kao davčnu destinaciju? NE POZNAM TEGA GOSPODA IN NIKOLI NISE SODELOVAL Z NJIM, KAR POMENI, DA MU NISEM PRIPOROČIL CIPER.

– Jeste li bili davčni svetovalec Enisu Adžamiji in njegovim partnerjima Matevžu Šinkovcu, Peteru Brumniču, Roku Galetu (svi omejeni u istrazi o pranju miliona peruanskog narko kartela preko fiktivnog zlata a koji je istraživala ameriška Dea – link – te temeljem toga otvorena istraga PNUSKOK-a na Hrvaškem – link? TE OSEBE NE POZNAM IN NI MI JASNO KAKO STE ME LAHKO VKLJUČILI VKOMBINACIJO Z NJIMI.

– Kako komentirate da je Enes Adžamija v Sloveniji imao tako velike prihode preko družbe a da je u BiH registriran kao osoba bez prihoda – link? TO NI MOJ PROBLEM.

– Jeste li upoznati da je Adžamija direktor družbe Fineta koja je omejena u slučaju pranja denarja Dragana Marjanovića (Eta) – link? NISEM S TEM SEZNANJEN IN NE VEM ZAKAJ ME TO SPRAŠUJETE.

– Jeste li upoznati s detaljima Mercatorove prodaje Ete Fineti (bivši LMKA Fitness centar) – link i link 2? NISEM S TEM SEZNANJEN IN NE VEM ZAKAJ ME TO SPRAŠUJETE.

– Jeste li možda svetovali ekipi oko Finete transakce preko Cipra i Hrvaške kako bi se zametnuli tragovi denarja? NISEM IN NE VEM O ČEM GOVORITE.

– U Fineti je prokurist bio Franc Ziherl (Metalka commerce) znan kroz makinacije o čemu su pisali Siol – link i Finance – link? TO NE VEM, NOVICAM NA SIOLU PA NE VERJAMEM, KER NEKATERI NJIHOVI NOVINARJI NAVADNO PIŠEJO NERESNICE, FINANCE PA V GLAVNEM NE BEREM.

– Znate li da je družbenik Metalka commercaSlaven Vuković iz Zagrebalink bio družbenik Finete 2011.? NE VEM.

– Vuković je preuzimo Metalku s Marjanom Pišljarom koji “se usedel na polovicu Elekte” sina župana Jankovića – link, odnosno pokušal rubež polovice hišeJureta Jankovića – link, te link 2. Jeste li Vi svetovali i iz ozađa i te transakce? NISEM.

– Jeste li Vi svetovali Pišljari ulaganje u delnice Hotela Faros na Hvaru? NISEM IN NE POZNAM TA HOTEL.

– Jeste li upoznati s glasinom da su Jankovići dolg Electe Pišljaru isplatili preko Hrvaške? NISEM SEZNANJEN.

– Vi ste ustanovitelj Sekcije davčnih svetovalcev pri Davčno izobraževalnem inštitutu u Ljubljani skupaj z Peterom Lapornikom – link, direktorom Proriska – link. Znate li da su Lapornik i vođa davčnog odela Proriska Janez Najdič bili zastupnici Trgo zlata koji je E. Adžamija preuzeo od M. Šinkovca na Hrvaškem? SEM VAM ŽE ODGOVORIL.

– Na spletnoj strani Vaše družbe Simič i partnerji vidi se da je član Vaše skupine družba Prorisk – link. Jeste li Vi dali preporuku Šinkovcu / Adžamiji da uzmu davčne svetovalce iz Proriska? SEM VAM ŽE ODGOVORIL.

U nadi Vaših brzih odgovora, veliki pozdrav iz Zagreba.

S poštovanjem

Irena Divković Milanović

S klikom na "Sprejmi" se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi za izboljšanje navigacije po spletnem mestu, analizo uporabe spletnega mesta in pomoč pri naših trženjskih prizadevanjih.