Zaključek

December je mesec praznovanj, postavljanja novoletnih jelk, druženja družinskih članov in seveda čas potrošništva. Mnogi v tem mesecu porabijo več, kot je treba, mnogi pa si ne morejo privoščiti ničesar. Zaradi tega je naša dolžnost, da po svojih močeh pomagamo tudi tistim, za katere december ni tako čaroben kot za druge. Veliko je otrok, ki nimajo staršev, ki imajo le enega od staršev ali pa imajo starše, ki se nenehno prepirajo. Zato vsem polagam na srce, da čas božičnih in novoletnih praznikov preživite v krogu družine. Pozabite na skrbi ali pa jih za nekaj časa potisnite v ozadje in se posvetite svojim najbližjim. V Skupini Simič & partnerji, katere del je tudi revija Denar, radi pomagamo in tudi letos smo del sredstev namenili pomoči potrebnim. Še dodatno pa smo se odločili, da bomo izkoristili znižanje stopnje davka na dodano vrednost, ki bo od novega leta veljala tudi za našo revijo. To razliko bomo namenili v dobrodelne namene. Zaradi tega smo se odločili, da ne bomo znižali cene revije, saj bi to početje v kombinaciji s predračuni in računi preveč zapletlo naše in vaše poslovanje. Zato se vam že v naprej zahvaljujemo za razumevanje.

Obenem vam sporočamo, da je leto 2020 zadnje leto, ko bo revija Denar izhajala v tiskani obliki, saj bomo s 1. januarjem 2021 prešli le na elektronsko verzijo, kar je bila tudi želja nekaterih naročnikov. Tako se bo po tridesetih letih izhajanja poslovila tiskana verzija.

Konec leta je tudi čas analiz poslovanja, je čas, ko se ozremo nazaj, in ugotavljamo, kaj je razlog našega uspeha ali neuspeha. Sam ocenjujem, da je letošnje leto bilo eno od uspešnejših po zadnji krizi pred desetimi leti in da ohlajanje gospodarskih aktivnosti ne bo preveč poseglo v naše poslovne rezultate. Zato od vas davkoplačevalcev pričakujem, da se ne boste izmikali plačevanju davka, da boste redno poravnavali vaše davčne obveznosti in da boste spoštovali državo, ki nam omogoča mirno življenje. Besedno zvezo mirno življenje je mogoče razumeti na različne načine in dejstvo, da v primerjavi z drugimi državami nimamo večjih težav, je razlog, da jo lahko uporabimo. V enem od člankov v zadnji letošnji številki revije Denar lahko preberete, da so na svetu najsrečnejši v tistih državah, kjer plačujejo visoke davke. Sreča naj bi bila posledica ustvarjanja močnih družbenih temeljev. S tem se lahko strinjamo ali pa ne, toda Slovenija je na dobri poti. Naša največja težava je, to je moje mnenje, medsebojno sovraštvo, ki nas deli na dva dela. Zaradi tega bi bil čas, da končno zaključimo to zadevo, da se priznajo napake in grozote iz preteklosti, se pomirimo in začnemo novo, spoštljivejše obdobje v našem življenju.

Tokrat se namerno nisem dotaknil politike in njenih dosežkov, saj december ni primeren čas za razpravo o politiki. December je čas druženja in čas oproščanja. Zaradi tega želim, da konec leta preživite, kar se da lepo, da osrečujete svoje bližnje in uživate v življenju, ki vam je dano.

Mag. Ivan Simič

S klikom na "Sprejmi" se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi za izboljšanje navigacije po spletnem mestu, analizo uporabe spletnega mesta in pomoč pri naših trženjskih prizadevanjih.