necenzurirano.si blokiralo Ivana Simiča

To je moj odgovor na članek Bliskovit udar SDS na davkarijo, ki je bil danes, 02.09.2020 objavljen na spletni strani www.necenzurirano.si

Spoštovana ga. Vesna Vuković in g. Primož Cirman!

Za vaju dva ni nič novega, da zapisujeta neresnice, sploh, ko napišeta karkoli v zvezi z mano. Grem po vrsti. Nikoli nisem predlagal zamenjavo Petra Jenka, saj sva z njim odlično sodelovala. Peter Jenko ni nikoli povedal, da bodo z okrepljenim nadzorom sive ekonomije pobrali dodatnih 74 milijonov evrov na takratnih 160 milijonov evrov. Kolikor vem je to bila navedba takratnega finančnega ministra g. Andreja Bertonclja. Peter Jenko je v eni od svojih izjav, ki jih bosta vidva kot raziskovalna novinarja našla brez težav. povedal, da tega zneska ni možno dodatno pobrati. Zato vama predlagam, da pregledata letna poročila Fursa za zadnjih pet let in pogledata koliko dodatnega davka odmeri, ne pobere, Furs. Med tema dvema pojmoma je velika razlika.Glede nezakonitih davčnih pregledov nekaterih finančnih inšpektorjev pišem veliko in to zmeraj podkrepim z dokazi. Torej, zakaj se to sploh dogaja? Zakaj nekateri finančni inšpektorji zlorabljajo svoj položaj bi lahko preverila vidva.

Moj bruto honorar sta pravilno zapisala, manjka le še dodatek, da to pomeni cca neto cca 2.000,00 EUR (dohodnino plačujem po visoki stopnji), kajti jaz ne morem zaračunavati preko statusa samostojnega podjetnika, s 4 % dohodnino, kot to počneta vidva, temveč plačujem dohodnino po 10 X višji stopnji kot vidva. Ker imam zmeraj na zalogi kaj o vaju dveh, me zanima kakšen je namen družbe SEE M. & C. d.o.o., katere ustanoviteljica je bila Vesna Vuković, ki je nato lastništvo družbe prenesla na osebo, ki v Celju stanuje v sosednji stavbi kot Primož Cirman. Verjetno zgolj slučaj. Tisto, kar je zanimivo pri tej družbi je dejstvo, da je ta družba leta 2019 ustvarila 81.235,60 EUR čistih prihodkov in 80.778,94 EUR odhodkov, da je po plačilu davka v znesku 86,60 EUR čisti dobiček znašal zgolj 369,21 EUR. Ob tem je potrebno poudariti, da to podjetje, katerega direktorica je Vesna Vuković nima zaposlenih. Torej, kako podjetje, ki nima zaposlenih zasluži več kot 81 tisoč evrov in nato za ves znesek prejme račune za storitve. Najverjetneje nekdo izdaja račune kot normiran s.p. Kaj pa je namen tega podjetja? Mogoče zaračunavanje tekstov? Zato bi bil čas, da se Furs poigra s temi primeri, saj zadeve identično potekajo tudi na družbi Providentia d.o.o., ki je lastnica tega portala. Mnoge nas zanima, zakaj je novinarjem dovoljeno to, kar ni drugim.

Pozdrav obema in veliko uspeha pri vajinem delu vama želim. Pa seveda več resnice v vajinih člankih.

Ivan Simič

—————————————————————————————————————–

Čez cca eno uro so moj komentar na spletni strani www.necenzurirano.si izbrisali in zaradi tega sem spisal moj komentar z naslednjo vsebino:.

Spoštovana ga. vesna Vuković in g. Primož Cirman!

Kolikor vidim sta izbrisali moj komentar, kar pomeni, da ste daleč od neodvisnih novinarjev in da je vaša spletna stran daleč od neodvisnega medija. Vsem vsiljujeta svojo resnico, ko pa vam nekdo dokaže nasprotno, izbrišete njegov komentar. Zaradi tega sem moj odgovor na vajin zgornji članek objavil na spletni strani www.simic-partnerji.si/davcni-blog.html

Želim vama še veliko uspeha pri vajinem delu in vaju prosim za malo več resnicoljubnosti.

Pozdrav.

Ivan Simič

—————————————————————————————————————-

Dodatno: Ko sem spisal moj drugi komentar in sem ga poskušal objaviti na spletni www.necenzurirano.si, sem ugotovil, da mi je objava onemogočena. Torej, na tak način novinarji necenzurirano drugim očitajo nepravilnosti in samovoljo, sami pa niso sposobni prenesti kritike in zato na svoji spletni strani onemogočajo objave komentarjev na ta način, da me blokirajo. Lahko si le predstavljate, kako deluje da podtalni sistem, ko se navzven vse prikazuje kot demokratično in pošteno, v bistvu pa vas onemogočajo na vse možne načine in če mediji to podpirajo, potem ljudstvu neresnico prodaš kot resnico. To sem občutil tudi sam. Opravili so mi davčni pregled, zoper mene vložili krivo oziroma izmišljeno kazensko ovadbo, potem pa so o meni pisali članke kot, da sem kriminalec. Če bi v tej borbi propadel ali umrl, bi oni bili zmagovalci in jaz za vse večne čase pokvarjenec. Ker pa sem v tej borbi zmagal, sedaj nadaljujejo z izmišljenimi zgodbami in blokadami odgovorov, sami pa zlorabljajo in izkoriščajo nizko obdavčenost, ki jo jim omogoča status normiranca. Zato se lahko utemeljeno vprašamo, ali ti, ki govorijo o transparentnosti, sploh vedo kaj je transparentnost in zdaj si lahko predstavljate kako delujejo zadeve v sistemu, za katerega se borijo novinarji necenzurirano.

S klikom na "Sprejmi" se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi za izboljšanje navigacije po spletnem mestu, analizo uporabe spletnega mesta in pomoč pri naših trženjskih prizadevanjih.