Odgovori na vprašanja Igorja Kršinarja

From: Ivan Simič
Sent: Thursday, October 7, 2021 12:12 PM
To: ‘igor.krsinar@reporter.si’ <igor.krsinar@reporter.si>
Subject: Odgovori novinarju reporterja

Spoštovani g. Igor Kršinar!

Na vaša vprašanja vam takoj odgovarjam.

Na prvi del vprašanja je moj odgovor, da ne jaz in ne kdor koli v mojem podjetju nismo finančno svetovali Bojanu Požarju ali družbama Report in Lanaka Media. To pa zaradi tega, ker se nisem ukvarjal s finančnim svetovanjem in tudi moje podjetje se ni in se ne ukvarja s finančnim svetovanjem. Ukvarja pa se z davčnim svetovanjem. Po informacijah, ki sem jih dobil je eden od mojih zaposlenih v podjetju, konec leta 2013 opravil, razgovor z nekom iz družbe Lanaka Media. Ne vem s kom in ne vem o čem sta se pogovarjala, saj sem bil takrat v Beogradu, kjer sem bil direktor srbske davčne uprave.

Glede drugega vprašanja pa je moj odgovor, da kot generalni direktor Fursa nisem vključen v postopke nadzora, niti jih ne vodim. Zato vam predlagam, da preberete Zakon o finančni upravi in Zakon o davčnem postopku, kjer so opredeljene pristojnosti generalnega direktorja Fursa in tudi sami postopki nadzora. Pri vodenju Fursa želim biti transparenten in zato bom vaša vprašanja in moje odgovore objavil na mojem blogu, da bo javnost lahko seznanjena s celotno vsebino vaših vprašanj in mojih odgovorov.

Pozdrav.

Mag. Ivan Simič


From: Igor Kršinar [mailto:igor.krsinar@reporter.si]
Sent: Thursday, October 7, 2021 11:10 AM
To: ‘FURS Mediji’ <mediji.fu@gov.si>
Subject: vprašanje za g. Ivana Simiča

Spoštovani g. Ivan Simič, predstojnik Finančne uprave

Vljudno vas prosim, če mi lahko do jutri odgovorite na naslednja novinarska vprašanja:

Ali ste vi osebno ali vaše podjetje Ivan Simič in partnerji kadarkoli finančno svetovali Bojanu Požarju oziroma njegovim družbam Report in Lanaka Media?

Kako bi ravnali v primeru, če bi Finančna uprava preiskovala zakonitost poslovanja družbe Lanaka Media, npr. preverjala, komu in pod kakšnimi pogoji omenjeno podjetje daje kratkoročna posojila? Ali bi bil o tem obveščeni? Ali bi se izločili iz postopka? Kdo bi v tem primeru odločal o konkretni zadevi?

Za odgovore se vam vnaprej zahvaljujem in vas lepo pozdravljam,

Igor Kršinar, novinar Reporterja

S klikom na "Sprejmi" se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi za izboljšanje navigacije po spletnem mestu, analizo uporabe spletnega mesta in pomoč pri naših trženjskih prizadevanjih.