Necenzurirano pomešalo zneske – 171

Danes so trije novinarji spletnega portala www.necenzurirano.si objavili članek z naslovom »40 – milijonsko darilo Fursa za izbrance. Koliko je Simičevih strank?«

Članek vsebuje številne prirejene podatke oziroma neresnice in je spisan za potrebe teh novinarjev, ki imajo občutek, da za vsemi napadi na njih stojim jaz, čeprav so si v vseh teh letih ustvarili množico sovražnikov in to predvsem s pisanjem neresnic o izbranih posameznikih. Zato bodo morali odgovorne iskati drugje.

V nadaljevanju objavljam odločbo Ustavnega sodišča Republike Slovenije (revija Denar, oktober 2020), ki je odločilo, da je Furs več let postopal nezakonito in neustavno, saj je davčnim zavezancem odmerjal davek tudi za obdobja, za katera ni imel zakonske podlage in po previsoki davčni stopnji (70 %). Veliko davčnih zavezancev je zaradi tega propadlo in mnogi niso mogli plačati davka. Vseh davčnih postopkov iz naslova nenapovedanih dohodkov je bilo od leta 2008 do danes, cca 500 in v teh postopkih je bilo odmerjenega cca 124 milijonov davka. Plačanega je bilo zelo malo. Nikoli ne bomo izvedeli koliko od tega je bilo nezakonitega, prav gotovo pa velika večina. Ponovnih postopkov je bilo 125. V teh postopkih je bilo v prvotni davčnih pregledih odmerjenih cca 89 milijonov evrov davkov in od tega je bilo plačanih le cca 16 milijonov evrov, saj davčni zavezanci enostavno niso imeli od kod plačati izmišljenih zneskov. Do sedaj je bilo v ponovnih davčnih postopkih vrnjenih cca 13 milijonov in to skupaj z zamudnimi obrestmi, kar pa je daleč od zneska 40 milijonov, katerega so objavili na spletni strani www.necenzurirano.si To je še en dokaz, da njihovim zapisom ni verjeti. Če že pri tako osnovnem podatku zapišejo takšno neresnico, kaj je šele z ostalim delom njihovega zapisa, da ne omenjam vseh ostalih zapisov, ko izbirajo točno določene tarče. Na te njihove napade sem pripravljen in jih sprejemam, saj me ti trije novinarji napadajo in maltretirajo že od leta 2007, to je polnih petnajst let.

O nezakonitem in neustavnem postopanju Fursa je bilo napisanih veliko člankov raznih odvetnikov in davčnih svetovalcev ter celo bivših ustavnih sodnikov. Veliko odvetnikov in davčnih svetovalcev je imelo veliko strank, katere so zastopali v teh davčnih postopkih, novinarji portala www.necenzurirano.si pa so izbrali samo mene. Zakaj le?  Preberite si samo kaj vse je doživljal lastnik Ilirike Igor Štemberger, kateremu so nezakonito odmerili in pobrali več milijonov davka, sedaj pa so mu morali vrniti. Tudi sam sem o tem veliko pisal in celo sem leta 2014 Furs opozarjal na nezakonito postopanje, kar si lahko preberete v zgoraj navedeni reviji Denar. Vse je transparentno in ne gre za nobene skrivnosti. Kot davčni svetovalec sem, tako kot tudi drugi svetovalci in odvetniki, skrbel za interese svojih strank in sem se vsa leta boril proti nezakonitim odločitvam davčnih inšpektorjev, kar ni nobena skrivnost. Novinarji spletnega portala www.necenzurirano.si o tem niso nikoli pisali, saj tega očitno niso razumeli. Tako kot sedaj ne pišejo o množici ponovnih davčnih postopkov zaradi nezakonitih odločb Fursa pri inšpiciranju prodaj lastnih poslovnih deležev (sodba Vrhovnega sodišča Republike Slovenije, številka: X Ips 61/2021 z dne 15.12.2021), ko bo Furs moral vrniti milijone evrov nezakonito odmerjenega davka. Davčni svetovalci in odvetniki pač niso krivi, če je Furs v preteklosti odločal nezakonito in sedaj oni zaradi teh nezakonitosti dobro zaslužijo.

Zato jim priporočam, da že enkrat začnejo pisati resnico.

In še ena informacija. Ali veste zakaj je Martin Odlazek te tri novinarje zaposlil menda v svojem invalidskem podjetju, katerega skoraj polovični lastnik je tudi država? Govori se, da menda zato, da ne bodo pisali o njemu? Zato sedaj pišejo o drugih in ni rečeno, da ne bodo pisali tudi o njemu?

Torej, spoštovani bralci, v tem predvolilnem času bomo očitno doživeli še veliko napadov in prebrali veliko neresnic, toda nekateri so za takšno početje očitno dobro plačani, pa četudi menda preko obvodov.

Želim vam lep aprilski dan in življenje teče naprej.

mag. Ivan Simič

S klikom na "Sprejmi" se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi za izboljšanje navigacije po spletnem mestu, analizo uporabe spletnega mesta in pomoč pri naših trženjskih prizadevanjih.