Neresnica v Odmevih TV Slovenija – 188

Zaradi posredovanja neresničnih informacij javnosti na včerajšnjih Odmevih, sem na TV Slovenija poslal e-pošto z naslednjo vsebino:

»Spoštovani!

Mnogi so me opozorili na včerajšnje odmeve glede davčnih blagajn in sem si jih ogledal. Toliko neresnic in prirejenih podatkov v samo enem prispevku nisem pričakoval. Neresnica je, da se je od dneva ukinitve tiskanja računov (januarja 2022) zmanjšalo število izdanih računov. Podatki Fursa kažejo ravno nasprotno in si jih lahko ogledate na mojem blogu na Število izdanih računov preko davčnih blagajn se je od 62 milijonov izdanih računov v februarju 2022, zvišalo na 83,8 milijonov izdanih računov v avgustu 2022. Zakaj niste objavili tega, saj so vaši novinarji morali biti seznanjeni z mojim blogom. Takšno prirejanje podatkov je zadosten razlog za odstop državnega sekretarja na ministrstvu za finance, saj on ne sme na takšen način zavajati javnosti.

Prav tako je primerjava podatkov o številu izdanih računov v letu 2019 in 2022 nekorektna. Leto 2019 je sledilo uspešnim predhodnim letom, leto 2022 pa je sledilo dvema korona letoma (2020 in 2021). Moje vprašanje je, zakaj ste javnosti posredovali neresnice, saj od nacionalne televizije pričakujem resnično predstavitev posameznih zadev. Upam, da TV Slovenija ni namerno sodelovala pri prirejanju podatkov in pri posredovanju prirejenih podatkov javnosti, kajti potem se tudi sam sprašujem zakaj plačujem RTV naročnino. Za laži prav gotovo ne.

Pozdrav.

Mag. Ivan Simič«

S klikom na "Sprejmi" se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi za izboljšanje navigacije po spletnem mestu, analizo uporabe spletnega mesta in pomoč pri naših trženjskih prizadevanjih.