Franšiza (214)

Poletje se poslavlja in prihaja jesen. Glede na to, da smo vsako leto starejši, da se bližamo jeseni življenja, moramo ostati optimisti in moramo iti naprej. Nekateri strokovnjaki nam napovedujejo recesijo, drugi blago rast, sam pa sem bolj optimističen in upam, da se bodo zadeve uredile.

Tako sem ocenil, da je po dvajsetih letih od ustanovitve franšizne skupine Simič & partnerji, nastopil čas za njeno širitev. Obstoječi člani franšizne skupine so na nek način postali družina, si medsebojno pomagajo, v nosilcu franšizne skupine pa imajo podporo pri svojem delu. Dejstvo je, da je v zadnjih dvajsetih letih nastalo veliko število novih računovodskih servisov in vsak od njih potrebuje neko pomoč. Nekdo pri tem, kako postaviti računovodski servis, kako pridobivati stranke, kako se pogajati za ceno, kako postopati ob nenavadnih zahtevah strank, kako izterjati plačilo neplačanih računov in kako in kje se izobraževati. Vse to poskušamo ponuditi oziroma nudimo članom franšizne skupine. Še več, članom franšizne skupine pomagamo tudi s krajšimi davčnimi nasveti in seveda jim dovolimo uporabo naše blagovne znamke.

V teh dneh poslušamo, da se država ukvarja s proračunom za naslednje leto in prav nenavadno je, da lahko v javnost pride informacija, da se ne ve, kam sta izginili dve milijardi. Sam ne verjamem, da je to možno, saj proračun pripravljajo strokovnjaki in zaradi tega upam, da gre le za nerodno in preuranjeno posredovanje podatkov javnosti. Me pa preseneča, da se lahko zgodi takšen spodrsljaj pri obveščanju javnosti.

Ob sprejemanju interventnih predpisov in ob pomoči vsem, ki so jih prizadele poplave, ne morem mimo leta 2020, ko sem bil del ekipe, ki je takrat pripravljala predpise za pomoč v času covida. Iskali smo načine, da bi bile spremembe predpisov čim hitrejše in kar se da enostavne. Hiteli smo s pripravo le-teh, z enim zakonom smo menjali več zakonov, saj je to bilo najhitreje in najbolj enostavno. Država je hitro delila pomoč vsem, ki so ocenili, da jo potrebujejo. Pomoč je zelo hitro prišla do vseh pomoči potrebnih. Takratna opozicija in mediji so nas napadali, da postopamo nezakonito, saj z enim zakonom spreminjamo več zakonov, da uvajamo zakonodajno anarhijo in podobno ter da se deli helikopterski denar. Zdaj nekateri od teh, ki so bili takrat v opoziciji, počno enako. Z enim zakonom so že spremenili veliko število drugih zakonov in zneski pomoči bodo očitno višji kot v času korone. Za razliko od takrat pa ne smemo prezreti dejstva, da današnja opozicija večinoma podpira sedanje ukrepe. Vsaj tako razumem to, kar vidim in slišim.

Ne vem, kako se danes počutijo tisti, ki so v času Covida napadali takratno vlado in vse tiste, ki smo takrat sodelovali pri pripravi predpisov za čim hitrejšo pomoč državljanom in gospodarstvu. Zdaj so v podobni situaciji in postopajo podobno, kot je postopala takratna vlada. A je bila potrebna ta dvoličnost?

Ne glede na vse, menim, da bi lahko bili bolj enotni, da bi politične stranke lahko tudi v času, ko ni izrednih razmer, sodelovale in to predvsem v korist državljanov.

mag. Ivan Simič

S klikom na "Sprejmi" se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi za izboljšanje navigacije po spletnem mestu, analizo uporabe spletnega mesta in pomoč pri naših trženjskih prizadevanjih.