Mekina spet piše neresnice (224)

Novinar Mladine Borut Mekina je v današnji Mladini, v prvem odstavku članka z naslovom Tajna naveza starih obrazov (stran 19), zapisal:

»Najvidnejši aktivist razgradnje finančne uprave je bil sicer davčni svetovalec Ivan Simič. V času njegove vodenja je v dobro svojih strank začel vojno proti davčnim inšpektorjem, Najbolj izkušene med njimi je premeščal na nižja delovna mesta, odvzemal jim je pooblastila in jih tudi javno blatil.«

Borut Mekina je ostal zvest pri pisanju neresnic, ko piše o meni. V času, ko sem vodil Furs ni prišlo do nobene razgradnje finančne uprave, temveč do ureditve razmer na finančni upravi, saj nihče ni več vršil pritiskov na davčne inšpektorje, kar se je dogajalo pred mojim prihodom. Notranje preiskave so na finančni upravi ugotovile, kako so inšpektorju nadrejeni pritiskali na njega, da je v davčnem postopku, kjer ni bilo nič narobe, moral odločiti, da je vse narobe. To je tudi povedal sam inšpektor. Nato pa je že drugostopni organ odpravil to nezakonito odločbo finančnega inšpektorja. Novinarju Borutu Mekini predlagam, da razišče ta primer. Prav tako mu predlagam, da preveri koliko davčnih postopkov je finančna uprava izgubila, ko je v preteklosti finančno upravo vodilo praktično isto vodstvo, kot jo vodi sedaj. O tem sem pisal v mojem blogu Nepravilne odločitve Fursa https://simic-partnerji.si/2023/10/24/nepravilne-odlocitve-fursa-216/ Kdo bo odgovarjal za vrnjene milijone, plačane zamudne obresti, katere je morala vrniti finančna uprava oziroma državni proračun zaradi nezakonitih in samovoljnih odločitev finančnih inšpektorjev, ki so odločali nezakonito in seveda za uničena življenja davčnih zavezancev.

Novinarju Borutu Mekini predlagam, da v finančni upravi najde enega samega finančnega inšpektorja, ki bo povedal, da sem vršil pritisk nanj.

Moje delo v finančni upravi naj ocenjujejo davčni zavezanci in zaposleni v finančni upravi, ne pa pristranski in politično opredeljen novinar, ki je zaradi pisanja neresnic, zvezda mojih blogov. O vsem tem sem pisal v reviji Denar in Mladina je do 31.12.2023 bila ena od dolgoletnih naročnikov revije Denar, tako da novinar ne more povedati, da ni bil seznanjen z mojimi članki.

Torej, spoštovani novinar Borut Mekina, predlagam vam malo več poštenosti in malo več novinarske nevtralnosti. Verjamem, da vam je hudo, ker vam sedanja vlada ni našla tako udobne službe kot jo je našla vašemu kolegu Blažu Zgagi, toda mogoče boste tudi vi kdaj nagrajeni za pristransko pisanje. Upanje umre zadnje.

Mag. Ivan Simič

 

 

S klikom na "Sprejmi" se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi za izboljšanje navigacije po spletnem mestu, analizo uporabe spletnega mesta in pomoč pri naših trženjskih prizadevanjih.