Mandarić je prosil Simiča

NK Olimpija je v današnjem (16.06.2017) nepodpisanem odgovoru na zadnje medijske zapise, med drugim zapisala:

»Ne razumemo očitkov, ki se pojavljajo, tudi njihovi avtorji jih ne razumejo, prikazani so poljubno, izbrani selektivno, prirejeni zelo manipulativno. Zanimivo je, da na primer g. Ivan Simič predstavlja svoja stališča, po njegovih besedah, kot zunanji opazovalec, ki le ujame medijske zapise in televizijske prispevke na to temo. Gospod Simič ve mnogo več, saj je ob prihodu Milana Mandarića delal skrbni pregled poslovanja kluba in bil zato tudi plačan. Njegova želja po kasnejšem delu v klubu, ki se ni izšla, ni skrivnost.«

Moji odgovori so naslednji:

V zvezi z navedbo, da ne razumem očitkov, katere sem zapisal izjavljam, da vse razumem dokaj v redu. Odgovornim v pravnih osebah, katere upravlja oziroma obvladuje g. Milan Mandarić pa predlagam, da še enkrat preverijo ali so vse knjižili pravilno in pravilno prikazali v letnih poročilih. V mojih zapisih ni nič prirejeno in manipulativno.

V zvezi z navedbo, da vem veliko, saj sem ob prihodu Milana Mandarića delal skrbni pregled poslovanja kluba in zato bil plačan, pa izjavljam, da sem skrbni pregled poslovanja kluba zaključil maja 2015. Zato mi je poznano poslovanje do maja 2015, ne pa tudi poslovanje po tem datumu. V mojem članku, ki je bil objavljen v reviji DENAR pa sem pisal o letu 2016 in 2017, kar mi ni moglo biti znano iz skrbnega pregleda poslovanja kluba, katerega sem zaključil maja 2015. Časovnega stroja pa tudi nimam.

Navedba, da ni skrivnost, da se moja želja po kasnejšem delu v klubu ni izšla, je tipičen dokaz, da je nekdo v NK Olimpiji pozabil, kako so potekale zadeve, ali pa nima pravih informacij. Dejstvo je, da se je g. Milan Mandarić pred odločitvijo, da prevzame NK Olimpijo večkrat sestal z menoj. On je prišel k meni in ne jaz k njemu. Vsi sestanki so potekali na njegovo željo in to v glavnem na letališču Brnik ali v okolici letališča. Na teh sestankih me je med drugim tudi prosil, da bi v klubu prevzel funkcijo finančnega in poslovnega direktorja ter da bi bil še član izvršnega odbora NK Olimpija. Torej, g. Milan Mandarić je prosil mene in ne jaz njega.

Že takrat sem mu povedal, da teh del ne bi mogel opravljati redno in s polnim delovnim časom, saj imam svoja podjetja, v katerih sem že tedaj delal po več kot 12 ur na dan. V mojih podjetjih se ukvarjam z davčnim svetovanjem fizičnim in pravnim osebam, sem odgovorni urednik revije DENAR, ki izhaja enkrat mesečno, kar pomeni, da odločam o tem, kateri članki bodo objavljeni, jih vse preberem ter z oblikovalcem pripravljam za objavo. Poleg tega v Davčno izobraževalnem inštitutu organiziramo veliko število seminarjev in vsako jesen, ko je nogometno prvenstvo v polnem teku, izvedemo dvomesečno davčno akademijo, v kateri izobražujemo bodoče davčne svetovalce. Vse to je potekalo in obstajalo preden sva se začela sestajati z g. Milanom Mandarićem. Dodatnega zaslužka pa tudi nisem potreboval, saj dovolj zaslužim v mojih podjetjih. Iz vsega navedenega izhaja, da bi zelo težko delal za NK Olimpijo, oziroma bi lahko delal največ dve do tri ure na dan.

Od predaje poročila o skrbnem pregledu poslovanja kluba, to je bilo konec maja 2015, se g. Milan Mandarić ni več oglasil. Slišala sva se šele v drugi polovici meseca junija 2015, ko je že bil predsednik NK Olimpija. Ob tej priložnosti sem ga vprašal kaj je razlog, da se ni več oglasil. Njegov odgovor je bil, da mu je njegov odvetnik povedal, da ni dobro, da bi jaz delal za NK Olimpijo, saj sem politično okužen. Resnica pa je, da nikoli nisem bil, nisem in najverjetneje nikoli ne bom član nobene politične stranke. Zato sem se mu zahvalil za pojasnilo in od takrat praktično ne komunicirava več. Ne bom razpletal o tem ali so bila njegova dejanja na nivoju poslovneža svetovnega formata, kajti o ljudeh, ki nimajo hrabrosti, da te pogledajo v oči in ti povedo kaj mislijo in kaj bodo storili, imam svoje mnenje.

Na podlagi vsega predhodno navedenega menim, da ni kaj več povedati o poslovnežu, ki naj bi potopil FC Koper, ki nas nenehno drži v upanju na boljše čase, ki kupuje nepremičnine pod imeni drugih, ki nenehno obljublja vrhunsko urejeni klub in ki je v dveh letih pripeljal že sedmega trenerja (po časopisu Dnevnik menda brez ustrezne licence). Športne in poslovne direktorje pa niti nisem štel.

Dejstvo pa je, da če bi se g. Milan Mandarić dogovoril za sodelovanje z menoj, če tudi bi šlo samo za dve uri na dan, se mu vse to ne bi dogajalo, ne bi mu bilo potrebno izplačevati številnih odpravnin in privarčeval bil kar nekaj denarja.

Mag. Ivan Simič

S klikom na "Sprejmi" se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi za izboljšanje navigacije po spletnem mestu, analizo uporabe spletnega mesta in pomoč pri naših trženjskih prizadevanjih.