Pravi čas

V življenju si velikokrat zastavimo vprašanje, kdaj je pravi čas za to ali ono. Tako smo se v mladosti spraševali: Kdaj je pravi čas, da si najdem dekle ali fanta? Kdaj je pravi čas, da se poročim? Kdaj je pravi čas, da imava otroke? Danes pa se sprašujemo: Kdaj je pravi čas, da naju otroci zapustijo? Kdaj je pravi čas, da preneham delati? Kdaj je pravi čas, da grem v dom upokojencev? Ja, vprašanja, katerih pomena se zavemo šele v jeseni življenja, ko nam ni pomembno, ali je sončno ali oblačno, ali dežuje ali sneži. Pomembno nam je le, da se vsako jutro zbudimo.

Zaradi vsega tega mi je nerazumljiv in nelogičen boj nekaterih za oblast, boj za zbiranje političnih glasov, zaradi česar sprejo ljudstvo in ga razdelijo na leve in desne ter tiste vmes. Menim, da bi vsi lahko živeli v miru in sožitju, če ne bi imeli političnih povzpetnikov, ki ne znajo delati nič drugega kot ljudem dajati praznih obljub, kaj vse bodo naredili. Tako ustvarjajo napete situacije, ki jih nato rešujejo z brigado svetovalcev. Vse to pa plačujemo mi z davki. Ker vedno več potrebujejo za svoje igrice, nam višajo davke pod pretvezo, da je treba bogate bolj obdavčiti, tiste z nižjimi plačami pa razbremeniti. Ko analiziraš njihovo početje, presenečen ugotoviš, da so najbolj razbremenili sebe.

Zato danes uspešne podjetnike, ki so celo življenje garali in niso poznali besede dopust, prepričujem, da je za njih nastopil pravi čas, da se umirijo in umaknejo ter delo prepustijo svojim naslednikom oziroma nasledniku. Mnogi se zato sprašujejo, kdaj je pravi čas, pri šestdesetih, sedemdesetih ali pozneje. Moj odgovor je, da takrat, ko začutiš, da je ta čas prišel. Življenje je samo eno in zato je v teh poznih letih prav gotovo nastopil čas, da se vprašate, koliko časa je še ostalo in kaj želite v tem preostalem času storiti. Upam, da ga ne boste porabili za prerekanje z drugimi. Porabite ga za občasno in mirno delo v pisarni, za druženje s prijatelji in znanci, za mirne sprehode v okolici doma ali na drugem koncu sveta, kajti mogoče boste tam našli novo srečo. Če imate dovolj denarja, bo vse skupaj laže, če ga nimate, bo ravno tako lepo. Začnite svoje naslednike pripravljati na prevzem vašega položaja, vi ostanite v ozadju in jim bodite v oporo, če jo bodo potrebovali.

Mag. Ivan Simič

S klikom na "Sprejmi" se strinjate s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi za izboljšanje navigacije po spletnem mestu, analizo uporabe spletnega mesta in pomoč pri naših trženjskih prizadevanjih.